【苏格设计】归本主义影视办公——朴尘

参考造价:35万元| 空间:办公空间| 面积:156平米| 浏览数:1409
案例简介 Case description
朴,木素也,本真而平实,有天然、未经雕饰之美
尘,尘世也,澄净而释然,有脱俗、远离喧嚣之境
Simple, Lignin is also, true and plain, there is natural, unadorned beauty
Dust, the world is also, clear and free, there is free from vulgarity, far from the noise of the state
本案是归本主义设计理念下的一个落地作品。设计师通过一系列归本主义特有元素,将自然和艺术融入现代风潮中,用木制线条勾勒出自然光影变幻,原木的质朴粗犷与细致的金属线条对撞出现代美学趣味。长虹玻璃、灯饰以及绿植苔藓的运用,通过水泥墙与金属线条映射出明暗互动、虚实掩映的空间气氛。
This case is a landing work under the concept of return to one's native design. Through a series of unique elements of naturalism, the designer has integrated nature and art into the modern trend, using wooden lines to outline the changes of natural light and shadow, and the rough and delicate metal lines of the logs to collide with the modern aesthetic interest. The use of Changhong Glass, light decoration and Green Moss reflects the space atmosphere of light and dark interaction through concrete walls and metal lines.
项目信息·Project information
项目名称:归本主义影视办公

项目地点:中国 南京·河西万达

建筑面积:156㎡

项目团队:苏格设计

摄影团队:黑曜石

材料运用:原木 水泥漆 乳胶漆 长虹玻璃

项目时间:2020年11月
【苏格设计】归本主义影视办公——朴尘
木,给人的感觉大致是沉默、温暖、缓慢和陪伴,制作出来的物器让人踏实,未精雕细琢的水泥墙就像原野的风,给人轻松自然之感。本案多采用此两种材料,再引入绿植等自然元素点缀,回归自然,回归本真,营造出轻松休闲的体验感。
Wood, gives the impression of silence, warmth, slowness and company, the objects made of solid, unpolished concrete walls like the wild wind, gives the feeling of relaxed nature. The case more use of these two materials, and then the introduction of green plants and other natural elements embellishment, return to nature, return to the real, create a relaxed sense of leisure experience.
【苏格设计】归本主义影视办公——朴尘
经理的专属空间自然舒适,书格之间飘散出淡淡的书香气息,装配有隐藏式灯带,与顶楼的自然光形成舒适、均衡的照明效果。清新干净的原木色,渲染出一份恬静舒惬的氛围。
The manager's space is naturally comfortable, with a light bookish smell coming from the bookcase and a hidden light belt to create a comfortable, balanced lighting effect with the natural light of the top floor. Fresh and clean wood color, rendering a quiet and comfortable atmosphere.
【苏格设计】归本主义影视办公——朴尘
新的定位下,我们并没有选择直白的、符号化的方式回应项目的诉求,而是希望创造空间体验来实现环境舒适的、有趣的感受,并且它是一种自然的状态,符合并引导当代人生活、审美的共享环境。
整体物料运用上体现材料的质朴与厚重,还有就是做到植物选择与搭配自然的状态。就这样在新规划下,重塑了环境主题。一切就这样美妙的开始,自然、轻松、不留痕迹的让人感受到处处精细。
Under the new orientation, instead of responding to the project in a straightforward and symbolic way, we wanted to create a spatial experience that would make the environment comfortable and interesting, and that would be a natural state, conforming to and guiding the shared environment of Contemporary People's life and aesthetics.
The use of the whole material reflects the simplicity and massiness of the material, as well as the natural state of plant selection and collocation. In this way, under the new plan, the theme of the Environment was reshaped. Everything is so wonderful to start, natural, easy, leave no trace of the people feel everywhere fine.

相关推荐

【苏格设计出品】鑫稞联合办公空间
【苏格设计出品】鑫稞联合办公空间
原生(隐上办公室)
原生(隐上办公室)
多彩贵州城售楼部
多彩贵州城售楼部

苏格设计 认证设计机构

江苏南京

  • 42
  • 11
  • 6
150-300/ ㎡
找TA设计

找设计师?一个电话搞定!

所有评论 ( 0 )

手机设计本

随时提问题,随意赏美图

设计本官方微信

扫描二维码,即刻与本本亲密互 动,还有更多美图等你来看!

关注我们

免责声明:本网站部分内容由用户自行上传,如权利人发现存在误传其作品情形,请及时与本站联系。