Kloof 145

参考造价:暂未填写| 风格:其他| 空间:别墅豪宅| 面积:1590平米| 浏览数:431
案例简介 Case description
从沿着狮头西侧斜坡蜿蜒的Kloof路进入,该基地位于美国新泽西州的城市克利夫顿的防风郊区。
Kloof 145_15933982
Accessed from Kloof Road, which winds along the western slopes of Lion’s Head, this site is positioned in the wind-protected suburb of Clifton. Years before any development was introduced, this slope was conceivably covered by indigenous forest and fynbos. Today, however, the area is developed and enjoys spectacular views over the sandy beaches, boulder outcrops, and Twelve Apostles mountains towards the south and sunset views over the Atlantic Ocean.

The first aspect of the project that required addressing was the steep slope that would have to be excavated to accommodate the structure. The home was conceived as an arrangement of staggered blocks that rise along the side of the mountain, with the upper, private levels becoming appropriately shielded from both visibility and street-level noise.

‘The conceptual approach to the design was to reinstate the qualities of a natural landscape,’ says architect Phillippe Fouché of South African architectural firm SAOTA, who lead the project. The lower part of the building, an independent apartment, is then expressed as ‘a heavy stone plinth’, its gabion-walled exterior and cocooning interior of dark-stained oak and off shutter concrete reflecting the strata of the mountainside out of which they emerge. On top of this is a transitional space that is expressed as a green terrace and braai area, representative of what would have been the landscape’s foliage level. All levels of the house are connected via a sculptural timber staircase, like a folded ribbon that, appropriate to the home’s design narrative, gradually lightens in tone as it rises.

A vertically slatted box hovers over the terrace, allowing the forest bushwillow trees below to grow into this level, with screens that can be opened or closed to adjust the amount of natural light filtering into the interior, ‘as if you were sitting in the shade of a large tree’. The structure was engineered from a durable yet lightweight aluminium in a finish that mimics the different tones of bark, a durable solution to weathering Cape Town’s capricious seasons.

‘Above this, the living level is set back considerably to follow the slope of the mountain, resulting in added privacy and acoustic buffering while creating the perception that one is on a platform, connected to the surrounding views,’ says Phillippe. ‘The space is visually extended via the introduction of a courtyard towards the mountainside, which allows for ventilation, light and, again, an opportunity for planting.’ The concrete ceiling of this level, shuttered with rough-sawn planks, championing its raw texture. This emphasis on natural materiality can also be seen in the wooden floors and timber-clad scullery in this space. The scullery also forms the base of a mezzanine-level private study, which is accessed via a bridge that spans the length of the room.

The uppermost level, the master bedroom, sits above the tree-tops and as such the materials – white marble, pale timber – and use of skylights express a feeling of air and openness while fold-away glass walls welcome in the full expanse of the view.

-Ends-
Kloof 145_15933982
CREDITS:

Projects Name Kloof 145
Project Location Cape Town, South Africa
Architects SAOTA
Project Team
Phillippe Fouché, Nilene Slabbert, Mias Claassens & Thabiso Nkoane
Engineers Jeffares & Green Afrika, De Villiers & Moore
Quantity Surveyor SBDS
Contractor Cape Island Construction (CIC)
Interior Designers Cecile & Boyd
Lighting Consultant Professional Illumination Design
Landscaping Nicholas Whitehorn Landscape Design
Photographer Adam Letch

TA的其他作品

MOSMAN
MOSMAN
Hillside
Hillside
Dilido
Dilido
Le Pine
Le Pine

所有评论 (0)

手机设计本

随时提问题,随意赏美图

设计本官方微信

扫描二维码,即刻与本本亲密互 动,还有更多美图等你来看!

关注我们

免责声明:本网站部分内容由用户自行上传,如权利人发现存在误传其作品情形,请及时与本站联系。

©2012shejiben.com,All Rights Reserved.(粤ICP证:B2-20120566号 | 粤ICP备08125558号)