科洛夫119A

参考造价:暂未填写| 风格:其他| 空间:别墅豪宅| 面积:850平米| 浏览数:1208
案例简介 Case description
SAOTA设计的家庭住宅位于狮头下方;从这里可以看到桌山、狮子头、信号山、开普敦市、博兰山脉和远处的葡萄地,建筑的形状尽可能地融入周围环境
科洛夫119A_1593323470
This SAOTA designed family home is positioned below Lion’s Head; with views of Table Mountain, Lion’s Head, Signal Hill, the city of Cape Town and the mountains of the Boland and the winelands in the distance, the architecture is shaped to take in as much of the surrounding as is possible. The strongest gesture is the inverted pyramid roof which creates a clerestory window around the upper level.  It allows the building to open up, capturing views of Table Mountain and Lion’s Head that would otherwise have been lost.  This has also opened up views of the sky bringing the sun and moon into the home, heightening the connection to nature and its cycles.

The house presents a stone wall, built in a traditional Cape way, to the busy city street that it sits on, revealing very little about its interior. At night, the inverted pyramid roof glows creating a giant lightbox adding to the intrigue.

One enters the house through the large metal front door, which sits between the house proper and the stone wall, into a small entrance lobby connected to a courtyard garden. From this restrained quiet space a few steps take you up into the living space with its cinematic bold views over the city.

The house is arranged on three levels. The top level has the strongest views and holds most of the living spaces; the open-plan kitchen, dining room and lounge. The family’s work and bedroom spaces are on the mid-level with the garage, gym, cinema and guest room on the lower level.

Each level has its own set of gardens and courtyards.  These gardens extend from the mountain surface down against the house, screening the neighbouring buildings and intensifying the relationship with nature; allowing light and air into spaces that would otherwise be dark and isolated.
                                                                                                    
The dark exterior breaks down the mass of the building pushing it into the background. Internally, colours are muted and the use of a washed oak gives the spaces warmth.

The sophisticated spaces were furnished using OKHA furniture. The Hunt Sofa, the Nate, Nicci Nouveau, Vince and Miles Armchairs are placed on the upper and middle levels and the Planalto Dining Table creates a focal point adjacent to the second floor courtyard, which is used as a working/personal space. OKHA also provided the To Be One and Lean On Me floor lamps in the lounge area.

-Ends-
第二步:请为图片添加描述_41857
GROUND FLOOR
第二步:请为图片添加描述_41857
SECOND FLOOR
第二步:请为图片添加描述_41857
ROOF
科洛夫119A_1593323490
CREDITS & CONTACTS

Project name: Kloof 119A
Project Location: Cape Town, South Africa
Architects: SAOTA
Project Team: Greg Truen, Dov Goldring, Jaco Bruwer, Ian Cox and Puja Patel
Structural Engineers: Moroff & Kühne Consulting Engineers
Quantity Surveyor: SBDS Quantity Surveyors
Main Contractor: Gossow & Harding Construction Pty (Ltd)
Interior Décor: OKHA
Landscaping: Franchesca Watson Garden Designer
Project Photographer: Adam Letch & Micky Hoyle

TA的其他作品

LONGCHEER YACHT CLUB
LONGCHEER YACHT CLUB
MOSMAN
MOSMAN
Hillside
Hillside
Dilido
Dilido

所有评论 (1)

手机设计本

随时提问题,随意赏美图

设计本官方微信

扫描二维码,即刻与本本亲密互 动,还有更多美图等你来看!

关注我们

免责声明:本网站部分内容由用户自行上传,如权利人发现存在误传其作品情形,请及时与本站联系。

©2012shejiben.com,All Rights Reserved.(粤ICP证:B2-20120566号 | 粤ICP备08125558号)