阿那亚1402咖啡店

参考造价:暂未填写| 空间:休闲空间| 面积:344平米| 浏览数:3235
阿那亚1402咖啡店_1627961
1402咖啡店项目地址位于秦皇岛阿那亚社区内西门通往海边的主路一侧,原来是海边市集旁原有的坡屋顶红砖建筑,现在被设计师分为室内和室外摆区两部分。
Situated on the main road to the coast near thewest gate of Aranya community, the 1402 project is a coffee shop built into anexisting red brick architecture with sloping roof. The architectural conceptbehind the renovation embraces the juxtaposition of the old and the new. Therenovation includes two parts: the interior space and outdoor seating space.
阿那亚1402咖啡店_1627961
咖啡店室内部分,设计师希望打破传统咖啡馆公共大空间的布局方式,将客座,等候区,手冲吧台,景观,产品展示等功能结合而成一个新的咖啡体验“盒子”插入到原有建筑之中,把原本一览无余的空间进行了分隔,形成更加多变的咖啡体验空间。茶色混凝土盒子从红砖建筑的临街立面延伸而出,赋予了原本规则的建筑外立面新的视觉焦点,激发客人进入探寻的好奇心。
Within the interior space, we insert a new volumeinto the existing building. The rectangular box forms a new cafe experiencethat integrates the functional needs of seating, waiting area, pour over bar,display and landscape, while dividing the open space to offer guests a varietyof spatial experience. The pigmented Dagu cement box extends to thestreet-facing facade of the red brick building, which defines a new visualfocus for the originally dull facade, arousing the curiosity of guests toexplore in the space.
阿那亚1402咖啡店_1627961
咖啡馆外立面以通透的大玻璃为主,面向广场一侧的电动折叠门及面向外摆区的折叠窗,在室外天气宜人的时候都可以完全打开,让室内外连通增加互动。而核心部分的“盒子”则划分为大小不一的半私密座位和空间。无论客人是希望独处,或是几位好友一同前来,在这里都可以找到人与人之间合适的距离。
The new glass facade features fully-operablefolding doors and windows facing both the square and the outdoor cafe area, andincreases interaction between the interior and the exterior. The core zone ofthe box is divided into semi-private seating and spaces with different scales.The spatial strategy promises comfortable sense of scale for guests from thosewho want to be alone to a couple of close friends.
阿那亚1402咖啡店_1627961
不同于一般咖啡店意式吧台和手冲吧台一体的形式,在1402咖啡店中茶色水泥“盒子”的中心,还隐藏这一个独立的手冲吧台。想要安静地体验手冲咖啡的客人,可以到这个盒子中的手冲吧台享受咖啡,抑或是和咖啡师单独交流,不会受到外界的打扰。
Different from common cafe’s integrated form ofpour over bar and espresso bar, we put an independent pour over bar in thecenter of the earth-like cement box. Guests can enjoy pour over coffee at thequiet pour over bar space or communicate with barista.
阿那亚1402咖啡店_1627961
外摆区部分,以十字形的大古席地材质通道平台连通了各个方位,同时将外摆区划分为两大两小四个区域。外摆区的固定家具材质都选择了和室内中心盒子一样的茶色水泥,加强了室内外的整体性和关联性。
The cross-shaped outdoor platform helps maintain avisual continuity between indoor and outdoor, meanwhile dividing the outdoorseating into four areas. The fixed furniture of the exterior is made of thesame pigmented Dagu cementwith the interior cafe box, which strengthens the integrity and continuity ofthe interior and exterior.
阿那亚1402咖啡店_1627961
设计师利用室外固定家具中高低不一的矮墙,坐台,桌子,吧桌增加了外摆区的围合感和空间的层次。地面的水洗石材质也增添了庭院的感觉。
We strategically arrange outdoor partition wallswith different heights, seating, tables and bar tables to create a sense ofspatial enclosure and dynamic layering of space. In addition, the lightgrey exposed aggregate concrete forthe exterior floors presents a soft and natural atmosphere of outdoorcourtyard.
阿那亚1402咖啡店_1627961
平面图
阿那亚1402咖啡店_1627961
概念图
阿那亚1402咖啡店_1627961
轴测图
阿那亚1402咖啡店_1627961
▲插入建筑中央的盒子之轴测图
阿那亚1402咖啡店_1627961
▲室外部分轴测图

项目信息PROJECT INFO
/
项目名称:阿那亚1402咖啡店
设计方公司名称:B.L.U.E.建筑设计事务所
主创及设计团队:青山周平、藤井洋子、李嘉习
设计和完成的年份:2020~2021年
项目所在地点:河北省秦皇岛市
建筑面积:94平方米
外摆区面积 :250平方米
业主:1402咖啡
施工方:北京大古建筑技术发展有限公司
主要材料:大古水泥,水洗石,不锈钢板,橡木实木
摄影:夏至
/

相关推荐

森之谷温泉中心,在天然森林中行走
森之谷温泉中心,在天然森林中行走
青山周平设计作品-水仙沙龙丽都…
青山周平设计作品-水仙沙龙丽都…
苍山洱海的私人会客厅 印象云南
苍山洱海的私人会客厅 印象云南

所有评论 ( 2 )

手机设计本

随时提问题,随意赏美图

设计本官方微信

扫描二维码,即刻与本本亲密互 动,还有更多美图等你来看!

关注我们

免责声明:本网站部分内容由用户自行上传,如权利人发现存在误传其作品情形,请及时与本站联系。