如墨设计|构建精致美学空间

参考造价:暂未填写| 空间:休闲空间| 面积:1625平米| 浏览数:257
案例简介 Case description
奢华之美,在其型、在其质、在其神。坐落于杭州市中心区域上城区的闻潮壹品公寓会所,汲取BVLGARI宝格丽的设计风格和理念,勾勒大气干练的空间视觉感受为其雍容之型,提炼金玉瓷石等材质肌理为其尊贵之质,融合东西方建筑美学精髓为其华丽之神,打造出现代都市会所室内设计的又一经典范式。

The beauty of luxury lies in the shape, the quality and the unique charm. Located in Shangcheng District of downtown Hangzhou, The RIVIERA MANSION Apartment Club draws on the BVLGARI’s design style and concept and emerges as a magnificent visual style of the space to show its luxury, and turns the texture of refined materials such as gold, jade, porcelain and stone into splendid quality, and integrates the Chinese and Western architectural aesthetics into its magnificent charm. All efforts bring about a new classic paradigm of the interior design of a modern city club.
如墨设计|构建精致美学空间_1596
会所大堂 Lobby

以一面大理石背景墙拉开了恢弘的序幕。高明度的白玉色给人以积极的视觉刺激,灯光映射下玉石的肌理顺流倾泻,呈现出线条粗细、深浅、明暗等诸多变化,凸显了玉石本身的华贵质感。

At the lobby of the club house, a marble background wall jumps into sight, of which the white jade color with high brightness stimulates positive visual impact. The smooth marble texture enriches the change of lines such as thickness, depth and lightness, and looks more resplendent against the light.
如墨设计|构建精致美学空间_1596
为增添几净雅致的氛围,接待台选用黑白根大理石,与背景墙共同构成了和谐统一又对比强烈的视觉主体。背景墙两边以屏风延伸,运用夹丝玻璃编织出细腻的纹络,最外侧点缀现代风格的艺术品,简明精巧又不显刻意地再次抬升了整体空间的格调。

In order to enhance the elegant atmosphere, the reception desk is made of Black Marquina marble, which, together with the background wall, creates a harmonious and unified visual experience yet with strong contrast. The wall is accompanied by screens on both sides, of which the wired glasses weave the delicate lines. The outermost side is coupled with modern-style artwork, which lifts the overall spatial style ingeniously and inadvertently. 
如墨设计|构建精致美学空间_1596
背景墙、屏风、艺术品形成了层次分明、主次清晰的布局,由抽象至具体,由自然至人工,情绪在无声间逐渐递进,空间氛围在设计师的精巧设置下进一步升华。

The lobby embraces a well-arranged layout by deploying the background wall, screens, and artworks in order. From abstract to concrete and natural to artificial, emotions progress gradually in silence, and the designers’ sophisticated arrangements further sublimate the space atmosphere.
如墨设计|构建精致美学空间_1596
瑜伽房Yoga studio

在传统设计的基础上做了独特的差异化处理。按以往经验看,瑜伽房需要开阔空间,不能添加阻碍人员活动的冗余装饰,并且大部分墙面需要为练功镜预留位置,本身留给设计师的发挥空间并不多。

Differentiated tactics are exerted to the yoga studio based on a traditional design. 
如墨设计|构建精致美学空间_1596
在该案例中,设计师独辟蹊径,仅利用简单的木格栅屏风,就促成了一场空间与光影的神奇对话:屏风上的每一条格栅旋转角度均不一样,不规律的造型使阳光照射时反射角度千变万化,留下疏密明暗错落有致的光影,并能在一天之内,随阳光的推移,如万花筒般变幻出令人目眩神迷的动态。建筑语汇在此跳出了常规的设计范式,在三维的空间、立体的光影、材质的肌理等维度中留下了时间的身影,看似普通的布局下经此一处神来之笔,就呈现出焕丽多姿、美轮美奂的艺术效果。

In this case, the designer takes a unique approach to making use of simple wooden grille screens to foster a magical dialogue between space and light. That means the different rotation angles of the grilles of the screen would help produce ever-changing reflecting light under the sun, leaving light and shadows scattered picturesquely. As the sun moves across the sky, it will dazzle you with the dynamic changes like a kaleidoscope.
如墨设计|构建精致美学空间_1596
健身房 Gym

墙面大面积采用卡其雀眼木饰面,其细腻的蛇皮纹理营造了整体空间素净致雅又不失落落大方的氛围。无需过多冗余装饰,仅以材质肌理表达意境感受,正应和了会所奢华不失内敛、高雅与低调兼蓄的理念,所谓大直若屈、大巧若拙,设计师的深厚功底由此可见一斑。

A large area of the gym wall is decorated with khaki bird-eye wood panels, of which the delicate snakeskin texture establishes an overall atmosphere of the space that is simple yet elegant and graceful. As a Chinese saying goes that straightness, when extreme, looks crooked, and skills, when superb, looks clumsy, there is no need for redundant ornaments as the artistic conception is conveyed through the texture of the materials. This idea works in concert with the club’s concept that luxury and elegance coexist with restraint and modesty.
如墨设计|构建精致美学空间_1596
跑步机上方的棚顶运用镜面不锈钢,拓宽了视觉的边界,使得整个空间在垂直方向上得以进一步的延伸,避免了业主在跑步时产生的单调及枯燥感,兼顾了实用性和观赏性,建筑的功能需求和美学需求在此天衣无缝地合二为一。

The application of mirror stainless steel of the canopy above the treadmill helps broaden the visual boundary, and further extend the entire space vertically, avoiding feeling dull and bored when owners are taking exercises. It takes into account both practical and ornamental values and strikes a perfect balance between the functional requirements and the aesthetic needs of the building.
如墨设计|构建精致美学空间_1596
更衣室Locker room

利用更衣柜定制的金属凹凸板,拓展了空间的立体感,保证了私密性的同时消除了空间的逼仄感。整面马赛克墙是装饰上的亮点,不仅与更衣室的主题氛围相得益彰,更让整体空间在中规中矩的布局中有了意识形态上的灵活变化。为照顾主观感受和体验,梳妆台及台盆都加设了条形灯光,凸显了人性化的设计理念。

As for both the men\'s and women\'s locker rooms, customized metal embossed panels are used to offer a more substantial three-dimensional effect, and protect the privacy while eliminating the narrowness of the space. The mosaic wall, which serves as a highlight of decoration, conforms to the core atmosphere of the locker room, and adds ideological flexibility to the regular layout of the space as well. Concerning the subjective perception of the owners, strip lights are installed on the dressing table and the washbasin, showing the design concept of putting people first.
如墨设计|构建精致美学空间_1596
游泳池Swimming pool

每一处细节的悉心考究,模糊了室内外的界限。泳池尽头是一整片植物墙,浅青、深绿、红棕……不同植物构成一条条斑斓的色带,层次分明又浑然一体,不仅具备强烈的视觉冲击感,也渲染出了十足的自然气息。

A lot of details are utilized to blur the boundaries between indoor and outdoor of the swimming pool. The wall erecting at the end of the pool is adorned with colorful ribbons that are made of various plants in light green, dark green and reddish-brown, which looks distinctive from each other and serves as a unity that exudes strong visual impact as well as a fabulous natural presence. 
如墨设计|构建精致美学空间_1596
两边的夹丝玻璃与水纹镜墙面再次强化了植物墙的视觉主题。淡蓝色天花板采用光纤灯勾勒出宛如银河的图案,与水面的倒影交相辉映,让整个泳池宛如梦幻。徜徉于唯美的泳池里,邂逅粼粼波光、盈盈光芒,感受设计师描绘出的那份自然与浪漫的情怀。

The visual perception of the plant wall is further reinforced by furnishing the wired glasses on both sides and the rippling mirror walls. The pool looks like a fairyland as the fiber optic lights form the pattern of the Milky Way on the light blue ceiling as if it is greeting its shadow in the water.
如墨设计|构建精致美学空间_1596
通览闻潮壹品公寓会所,设计师将不同区域的功能与特色以艺术创作为载体表达得淋漓尽致,赋予了不同区域不同的个性,却又难能可贵地保持了整体空间风格的高度统一。

In reviewing the whole RIVIERA MANSION Apartment Club, the designers gave a flawless expression of the functions and characteristics of different areas with artistic creation as the carrier. The approach endows different areas with varied personalities, and more importantly, maintains a high degree of uniformity of the overall space style.
如墨设计|构建精致美学空间_1596
遵循“如无必要,勿增实体”的理念,设计师追溯室内设计本源,回归建筑美学初心,摒弃繁冗复杂的元素堆砌,以精准的设计语言、独特的设计视角、新奇的设计思路,充分发挥了空间与建筑、光影、材质、色泽的对话作用,不需一笔一墨,以空间为画布、木石为画笔,传神、真切地刻画出了现代菁英生活的真实写照。

Guided by the concept of “Entities should not be multiplied unnecessarily,” the designers remained faithful to the original aspiration of design and architectural aesthetics and strived to abandon the overelaborate piling of elements. They gave a full play to the dialogue among space, architecture, light and shades, materials and color by precise design language, unique perspective of design and novel design ideas. The designers took space as canvas and wood and stone as paintbrushes to vividly depict areal portrayal of modern elite life.
如墨设计|构建精致美学空间_1596
会所首层平面图
如墨设计|构建精致美学空间_1596
会所地下一层平面图

项目名称:杭州闻潮壹品公寓会所
项目地址:杭州市上城区钱江路与闻潮路交叉口
设计机构:RUMO DESIGN 如墨设计
设计总监:陈晓强、崔北亮
设 计 师:李星星、韩震
完成时间:2019年12月
项目面积:1625 m2
主要材质:玉石、啡慕斯大理石、马赛克、植物墙、大理石瓷砖
开 发 商:杭州滨江房产集团股份有限公司、杭州信达地产有限公司
摄 影 师:周志刚、金选民

Project name: Hangzhou RIVIERA MANSION Apartment Club
Location: The intersection of Wenchao Road and Qianjiang Road, Shangcheng District, Hangzhou
Design firm: RUMO DESIGN
Chief designer: Jason Chen, Henry Cui
Design team: Xingxing Li, Zhen Han
Completion time: December, 2019
Area: 1625 m²
Main materials: Jade, mousse brown marble, mosaictile wall, plant wall, marble tile
Developers: Hangzhou Binjiang Real Estate Group Co., Ltd., Hangzhou Cinda Real Estate Co., Ltd.
Photographers: Zhigang Zhou, Xuanmin Jin

所有评论 (0)

手机设计本

随时提问题,随意赏美图

设计本官方微信

扫描二维码,即刻与本本亲密互 动,还有更多美图等你来看!

关注我们

免责声明:本网站部分内容由用户自行上传,如权利人发现存在误传其作品情形,请及时与本站联系。

©2012shejiben.com,All Rights Reserved.(粤ICP证:B2-20120566号 | 粤ICP备08125558号)