高楼寰宇间恰如其分的自然艺术殿堂

参考造价:暂未填写| 空间:售楼中心| 面积:1300平米| 浏览数:928
案例简介 Case description

望峽谷之形
建空間川流

LOOK AT THE SHAPE OFTHE CANYON
BUILD SPACE STREAM

“创造性的表达空间的品质及文化精神
营造现代与文化结合的新体验空间”

Creative expression ofthe quality of space and cultural spirit
Create a new experiencespace combining modernity and culture

<<<

武漢·光谷

"WUHAN OPTICAL VALLEY"

「白晝之月·山山而川」
高楼寰宇间恰如其分的自然艺术殿堂_1
半城江色,半城湖光,黄鹤白云,风景宜人。

项目位于东起武汉外环线,西至卓刀泉路,北接东湖,南临汤逊湖的武汉·中国光谷。此地依山傍水,风光秀丽,湖泊密布,山峦起伏。以18-35岁新兴中产阶级为主力市场,以年轻、时尚、潮流、品位为特征,打造大悦城生活概念店。

场景化体现大悦城全新生活方式,故事化探险中粮集团全新产业链。年轻是客层,时尚是主线,潮流是表现方式,品味是生活的追求。

整体设计以硬装峡谷探索为引,软装采用和硬装契合的流线型川流元素呼应整个空间,达到山水融合,川流不息的设计思路。
第二步:请为图片添加描述_45766
/

如何把静止的室内空间
赋予生命感和生长力
用自然地元素跟未来的情境
进行设计的表述
完成空间的表述
让一切源于自然,归于自然
才是对生命最有说服力的表现

/

我们想要创造一种特定的空间
来享受自然,探索自然,并栖息于自然

01.
初春 × 峽谷
SPRING VALLEY
高楼寰宇间恰如其分的自然艺术殿堂_1
设计不是一种技能,而是捕捉事物本质的感觉能力和洞察能力。接待区以山川峡谷为形,流动光影为意,横是层峦叠嶂,纵是深林幽静。峡谷盘旋而上,用曲线构建了一个舞台,变幻于虚幻与现实间,沉浸于行云流水般的空间中翩翩起舞,美学与自然形成了强烈的互动与完美的融合。

Design is not a skill,but the sense and insight ability to capture the essence of things. Thereception area is shaped by mountains, rivers and valleys, with flowing lightand shadow as its meaning. The valley spirals upward, creating a stage withcurves, changing between fantasy and reality, dancing in the flowing space,forming a strong interaction and perfect integration between aesthetics andnature.
高楼寰宇间恰如其分的自然艺术殿堂_1
沙盘区将「未来」与「自然生态」两种形态结合到一起,并以此一动一静的情景作为设计思考的方向。流动而有序的层次构造,宛如深而舒缓的蓝色丝带,蜿蜒绵亘在沙盘上方。让人仿佛踩在河床。在浅色阴影中,在闪闪发光的表面中,在深深的平静中,同是在无尽的溪流中。

The sand table areacombines the two forms of "future" and "natural ecology",and takes the moving and quiet scene as the direction of design thinking.Flowing and orderly hierarchies, like deep, soothing blue ribbons, snake acrossthe sand table. It's like stepping on a riverbed. In light shadows, insparkling surfaces, in deep calm, in endless streams.
高楼寰宇间恰如其分的自然艺术殿堂_1
原木色梯层环形围绕,节节而上,不仅象征着生命的流动,亦是文化的传播与知识的阶梯。空间层次感增加,流动性体现空间主题,文化生生不息,诗意来自生活。

The wood-colored ladderlayer is circled and ascending successively, symbolizing not only the flow oflife, but also the ladder of cultural dissemination and knowledge. The sense ofspatial hierarchy increases, the fluidity reflects the spatial theme, theculture is endless, and the poetry comes from life.

02.
川流 × 交彙
STREAMS CROSS
高楼寰宇间恰如其分的自然艺术殿堂_1
空中圆润指出缓缓坠落的水滴,消隐在细腻起伏的屏断中去;通莹剔透的晶体,如初春欲化的冰凌;空间属性本是凝固的,因人类的活动,时间与空间有了交叠,过往与未来也有了关联。

Air fruity points tothe slowly falling water droplets, hidden in the delicate undulation of thescreen to break; Tong Ying clear crystal, such as early spring to melt ice; Theproperty of space is originally frozen. Due to human activities, time and spaceoverlap, and the past and future are also related.
高楼寰宇间恰如其分的自然艺术殿堂_1
时至至今,朴实无华的自然情趣也没有半分贬值的迹象,虽我们深信那是让人内心宁静的永恒之美,而怎样的喧嚣浮华,都将归于平常。晶莹剔透的露水,象征着自然给予的每一份馈赠,努力营造充满本质美好的社区环境和人文氛围。

Up to now, there is nosign of depreciation of the simple natural taste, though we are convinced thatit is the eternal beauty of inner peace, and whatever noise and splendor willreturn to normal. The crystal clear dew is a symbol of every gift given bynature, and strives to create an intrinsically beautiful community environmentand cultural atmosphere.

03.
底蘊 × 生機
DETAILS OF LIFE
高楼寰宇间恰如其分的自然艺术殿堂_1
水吧台以光与影、明与暗、曲与直、光滑与粗粝等多种对比来展现空间的深度和层次感,创造了舒适且富有美感的体验空间。使人们以特定的态度或特殊的角度去重新发现,凝视并感受生活。

The water bar shows thedepth and level of space by comparing light and shadow, bright and dark, curvedand straight, smooth and rough, creating a comfortable and aesthetic experiencespace. To rediscover, stare at and feel life with a particular attitude orperspective.
高楼寰宇间恰如其分的自然艺术殿堂_1
垂坠的流苏为素月之白,莹润生动,隐约朦胧。光影交融出别具一格的雅韵情调。

The pendant tasselswere white of the moon, bright and vivid, vaguely hazy. Light and shadow blenda unique elegant charm emotional appeal.
高楼寰宇间恰如其分的自然艺术殿堂_1
将自然写进生活,一切为提前上演未来生活而服务。城市会客厅充分运用现代设计语言,以点、线、面、体及空间变现形式,整体而富有变化,将其串联成一个彼此关联的、生态的、科技的、艺术的空间。

Write nature into life,all for the performance of future life in advance and service. The urbanmeeting room makes full use of modern design language, in the form of point,line, surface, body and space realization, the whole and rich change, will beconnected into a mutually related, ecological, scientific and technological,artistic space.
高楼寰宇间恰如其分的自然艺术殿堂_1
以川流露珠为灵感,充分体现自然的和谐,生命大都临水而兴,因此临窗面水应是愉悦欢欣之举。彩矿物之美与现代建筑在非叙事系列中相互发现。通过这种现象,极简主义见证了光的旅程。

Inspired by the streamdew, fully embodies the harmony of nature, life is mostly near water and xing,so facing the window water should be a joyful and joyful move. The beauty ofcoloured minerals and modern architecture are found in the non-narrativeseries. Through this phenomenon, minimalism bears witness to the journey oflight.

/

“最好的设计,总是缘自理想主义的初衷”
The best design always comes from the original intention of idealism

室内设计解读
项目名称| Project name:中粮·武汉光谷大悦城示范区
项目类型| Project type:售楼中心
项目面积| The project area:1300㎡
地 址| Address:武汉·光谷
软装设计| Interior design:安奥拉(AN-AURA)
设计团队| Design team:段志梁世荣 邱宇辰
设计时间| Design time:2020.10.16
完工时间| Completion time:2020.12.04

相关推荐

庐山西海艺术中心·四时流转,自然之诗
庐山西海艺术中心·四时流转,自然之诗
引擎联合设计x融创:青城溪村艺术展示区
引擎联合设计x融创:青城溪村艺术展示区
南京 · 溧水华侨城展示中心
南京 · 溧水华侨城展示中心

所有评论 ( 0 )

手机设计本

随时提问题,随意赏美图

设计本官方微信

扫描二维码,即刻与本本亲密互 动,还有更多美图等你来看!

关注我们

免责声明:本网站部分内容由用户自行上传,如权利人发现存在误传其作品情形,请及时与本站联系。