观恒新作 | 森屿

参考造价:70万元| 风格:现代简约| 空间:四居及以上| 面积:190平米| 浏览数:1201
案例简介 Case description
设计团队/观恒设计

Design Team / G-VIEW DESIGN

主创设计/沈锐

Chief designer / Shen Rui

户型面积/190平

House area / 190㎡

工程造价/70万

Project cost / 700,000

项目地址/淮安·星雨华府

Project address / Huai'an Xingyu Huafu

这是雨润在淮安开发的一个高端楼盘项目,房子窗外就是淮安市森林公园,一街之隔是吾悦广场,小区地段和景观都无可挑剔。业主是我们的同龄人,常年在外做生意,两年前荣归故里,买了这套190平的新房,除了一家四口常住,还为偶尔小住的父母,以及还未出嫁的妹妹都单独准备的房间。业主是一个对生活品质要求很高的人,对细节的要求可谓极致,正是这种过程中的极致要求和把控,也成就了最终成品效果近乎1比1的还原。
观恒新作 | 森屿_16376555
一切以平衡的角度存在
观恒新作 | 森屿_16376555
任何事物都有正反两面,就像设计中的明暗手法,同样色彩的材质变化,暗含着对设计的思考,不光追求设计在视觉上的协调,也达到材质明暗中变化的层次感。用明与暗、黑与白、立体与平面的表达,从勾画宏观到微观的凝视,述说着它们内在微妙的平衡关系。

Everything has both positive and negative sides, just like the shading technique in design. The change of material in the same color implies the thinking of design. It not only pursues the visual coordination of design, but also achieves the level sense of change in the depth of material shading. With the expression of light and dark, black and white, three-dimensional and plane, they describe their internal subtle balance from macro to micro gaze.
观恒新作 | 森屿_16376555
墙面格栅的线条一直延伸到地面,从硬朗转而随性,色彩的冲撞与对立,也逐渐变得温和。格栅和木饰面的组合,虽然稍显公式化,却在不同颜色的组合上产生耳目一新的变化。灰与白在明度递进中铺开生活的底色,让鲜活的日常显得格外跃动与诗意。

The lines of the wall grille extend to the ground, from tough to casual, and the collision and opposition of colors gradually become mild. Although the combination of grille and wood veneer is slightly formulaic, it has a refreshing change in the combination of different colors. Gray and white spread the background of life in the progressive lightness, making the fresh daily look particularly vibrant and poetic.
观恒新作 | 森屿_16376555
用色彩和材质界定功能,是一种空间秩序。电视背景延续格栅设计,叠加一层皓白水磨石纹岩板作为电视背景,黑色的睡L型定制柜用来陈列装饰,平衡了视觉的重量感,明暗深浅,精致简奢。背景墙后面是两个儿子的房间,设计师做了格栅隐形门,将门融入背景墙中,保证了立面简洁干净的视感。

Defining functions with colors and materials is a spatial order. The TV background continues the grid design, and a layer of spliced white terrazzo corrugated rock plate is superimposed as the TV background. The black sleeping L-shaped customized cabinet is used for display and decoration, with light and shade, exquisite, simple and luxurious.Behind the background wall is the room of two sons. The designer made a grid invisible door and integrated the door into the background wall to ensure the simple and clean visual feeling of the facade.
观恒新作 | 森屿_16376555
餐厅与客厅之间有两道很低的梁,设计师索性将梁体飞宽拉平,与入户门齐平,门体与门框、护墙做同色处理,扩宽入户门视觉感,更加大气简约。延伸的直线条和后褪色产生出空间透视的效果。

There is a very low beam between the dining room and the living room. The designer simply widens the beam body to be flush with the entrance door. The door body is treated in the same color with the door frame and parapet to broaden the visual sense of the entrance door, which is more atmospheric and simple. The extended straight line bar and the selection of back fading make the entrance door become the viewpoint of spatial perspectiv
观恒新作 | 森屿_16376555
餐厨改造是本案结构上的最大调整。设计师首先拆除了餐厅横立的隔断墙,打通空间。再将北阳台打通,造成一个6平米的U型中厨,将单扇平开门改为超白玻推拉门,整个餐厅的实用面积和采光条件都得到了极大的改善。

The kitchen transformation is the biggest adjustment in the structure of this case. The designer first removed the horizontal partition wall of the restaurant to open up the space. Then the north balcony was opened, resulting in a U-shaped Chinese kitchen of 6 square meters. The single swing door was changed into a super white glass sliding door, which greatly improved the practical area and lighting conditions of the whole restaurant.
观恒新作 | 森屿_16376555
设计师在餐厅两侧墙面都定制了整面的通体储藏柜,茶玻柜门为藏酒柜,收藏业主的美酒佳酿;靠入户门的实木门柜体为鞋柜区,将庞杂凌乱的鞋帽杂物隐藏于无形。另一侧柜体与客厅背景拉平,80cm进深的超宽柜体,巨量收纳,也满足了业主对定制柜与冰箱尺寸的极致要求。

The designer has customized the whole body storage cabinet on both sides of the restaurant, and the tea glass cabinet door is a wine cabinet to collect the owner's fine wine; The solid wood door cabinet close to the door is the shoe cabinet area, which hides the miscellaneous shoes and hats in the invisible. The cabinet on the other side is leveled with the background of the living room. The ultra wide cabinet with a depth of 80cm has a large amount of storage, which also meets the extreme requirements of the owner for the size of customized cabinet and refrigerator.
观恒新作 | 森屿_16376555
餐厅主灯并没有选择千篇一律的吊灯或者筒灯,而是选择用现场定制的飞碟灯设计,与圆形的餐桌形成对称的呼应,低调内敛,精致内涵。

餐椅精心挑选了一款精工简约的暗木纹皮质靠背椅,历经时间磨砺,彰显生活质感。

Instead of choosing the same chandelier or downlight design, the main lamp of the restaurant chooses to use the on-site customized UFO lamp to form a symmetrical echo with the round table, low-key, introverted and exquisite connotation.

The dining chair has carefully selected a simple dark wood grain leather back chair, which has been honed over time to highlight the texture of life.
观恒新作 | 森屿_16376555
客厅阳台也是家政区,阳台两侧分别定制洗衣柜和储藏柜,简洁利落的柜面,智能便捷的家电,分类有序的收纳,让琐碎的家务变得从容有度。

The living room balcony is also a housekeeping area. The laundry cabinets and storage cabinets are customized on both sides of the balcony. The simple and neat counters, intelligent and convenient household appliances and classified and orderly storage make the trivial housework calm and moderate.
观恒新作 | 森屿_16376555
走廊是空间动静的分界,为缓解走廊顶部主卧与长辈房之间横梁的突兀感,设计师将廊道做吊顶处理,局部不对称的设计避免了满铺的单调感。廊道端景是一幅立体装饰画,在光影的点缀下,呈现出凹凸有致的山脉纹理。

The corridor is the boundary between dynamic and static space. In order to alleviate the abrupt feeling of the beam between the master bedroom and the elder room at the top of the corridor, the designer treated the corridor as a ceiling, and the local asymmetric design avoided the monotony of full paving. The end view of the corridor is a three-dimensional decorative painting, dotted with light and shadow, showing a concave convex mountain texture.
观恒新作 | 森屿_16376555
有人说,环境造就人生。卧室的窗外就是城市森林公园,自然与繁华在这里临界,家更像是纷扰世界的偏安一屿,凭窗而眺,仿佛直达天际的视野,让我们有了重新定义生命宽度的思考。

Some people say that environment makes life. Outside the quiet bedroom window is the urban forest park. Overlooking from the window, we seem to have a direct view of the sky, which gives us the thinking of redefining the width of life.
观恒新作 | 森屿_16376555
主卧是一个套间,延续了客厅黑白灰的理性,稍加原木床屏和暖光灯饰装点卧室的温馨氛围。背景木饰面的不规则寥寥几笔线条,将整体纯度打破,远观极美,近焦也足见设计细节处理的匠心态度。

The master bedroom is a suite, which continues the rationality of black-and-white and gray in the living room, and decorates the warm atmosphere of the bedroom with log bed screen and warm light lighting. The irregular and few lines of the background wood finish break the overall purity, which is extremely beautiful from a distance. The ingenuity of the design details is also evident in the close focus.
观恒新作 | 森屿_16376555
这是业主两个儿子的房间,上下铺的床更省空间,沿窗加长定制的一体式书桌柜,方便两个孩子一同学习,见证成长,各自独立的收纳柜,让孩子从小养成良好有序的生活习惯。

This is the room of the owner's two sons. The upper and lower beds save more space. The integrated desk cabinet is lengthened and customized along the window, which is convenient for the two children to study together and witness their growth. Their independent storage cabinets enable the children to develop good and orderly living habits from childhood.
观恒新作 | 森屿_16376555
朝南的次卧是给妹妹预留的房间,降低高度的飘窗台随意坐卧,两侧定制收纳格可以放喜欢的书籍,简洁的陈设、柔软的素格床品,轻松安逸。悬空定制抽屉台面既可以做书桌也可以做化妆台,贴心又周到。

The south facing second bedroom is a room reserved for your sister. You can sit and lie on the comfortable floating window table at will. You can put your favorite books in the customized storage grid on both sides. The simple furnishings are easy and comfortable. The hanging customized drawer table can be used as both a desk and a dressing table, which is intimate and thoughtful.
观恒新作 | 森屿_16376555
客卫改造成二分离式卫生间,台盆对面做整面定制收纳柜,利用率更高。双台盆设计,加长镜面,满足两个孩子同时洗漱的需要。

The guest bathroom is transformed into two separate toilets, and the whole customized storage cabinet is made opposite the basin, which has a higher utilization rate. Double basin design, extended mirror, to meet the needs of children to wash at the same time.
观恒新作 | 森屿_16376555
这是一个四房朝南的全明大平层,格局方正,动静分区合理。除了餐厨空间不理想,原始结构几乎没有太大的问题。考虑到本案业主一家居住需要四房两卫,因此设计师并未对房屋布局做大的调整,而是着重笔力在装饰设计上实现功能具象的调整。

1、对全房尤其是餐厅、卧室定制了大量储物柜,保证满足家人居住的储物需求;

2、舍弃北阳台,改造成U型厨房,同时将平台门设计成透明的推拉门,餐厨空间更加通透舒适;

3、将餐厅背后的儿童房门设计成隐形门,确保立面设计的整体感;

4、将妹妹房间和客卫都向外拓,扩充室内实际实用面积;

5、将门厅和卧室走廊的三条纵横的梁做特殊的吊顶处理,拉伸空间感;

相关推荐

观恒新作 | 95后小夫妻的简约之家
观恒新作 | 95后小夫妻的简约之家
180m²跃层精装半成品,重新设计变新家
180m²跃层精装半成品,重新设计变新家
情境 | 宏福樘设计
情境 | 宏福樘设计

观恒设计 认证设计机构

江苏南京

  • 2
  • 0
  • 0
100-200/ ㎡
申请设计

找设计师?一个电话搞定!

所有评论 ( 0 )

手机设计本

随时提问题,随意赏美图

设计本官方微信

扫描二维码,即刻与本本亲密互 动,还有更多美图等你来看!

关注我们

免责声明:本网站部分内容由用户自行上传,如权利人发现存在误传其作品情形,请及时与本站联系。