返回列表 您的位置:设计本 > 设计资讯 > 设计前沿 >

SAOTA | 丽思卡尔顿公寓

  • SAOTA | 丽思卡尔顿公寓
  • 2021-07-07 09:29     来源: 设计本     浏览量:260

SAOTA设计的丽思卡尔顿公寓

THE RITZ-CARLTON RESIDENCES, BODRUM DESIGNED BY SAOTA 

SAOTA | 丽思卡尔顿公寓

由南非建筑工作室SAOTA设计,土耳其Aksoy Holding开发的丽思卡尔顿公寓是万豪国际在欧洲、中东和非洲地区的首个独立品牌公寓。博德鲁姆坐落于一个126000平方米的私人半岛,丽思卡尔顿公寓,位于亚尔卡瓦克,一个被爱琴海包围的博德鲁姆海滨度假小镇。

Designed by South African architecture studio SAOTA and developed by Aksoy Holding of Turkey, The Ritz-Carlton Residences, Bodrum is the first stand-alone branded residences for Marriott International in the Europe, Middle East, and Africa region. Set on a 126,000 sqm private peninsula, The Ritz-Carlton Residences, Bodrum is in Yalıkavak, a coastal resort town of Bodrum surrounded by the Aegean Sea. 

共有三种类型的74栋私人别墅,有十种不同的选择,包括两到五间卧室的开放式楼层平面图,每个卧室都有一个私人恒温游泳池、一个景观花园、小屋和日光露台、入口处的一个池塘、一个洗衣房和一个高级技术室。

The 74 private villas in three types with ten different options include open floor plans ranging from two to five bedrooms with a private heated swimming pool, a landscaped garden, cabana and sun terraces, a pond at the entrance, a laundry room and an advanced technical room for each. 

整体美学是对传统白话的当代诠释。设计与博德鲁姆的建筑和环境特征相一致,利用当地材料、现场石头和当地景观与周围环境融为一体。

The overall aesthetic is a contemporary interpretation of traditional vernacular. Designed to align with the architectural and environmental characteristics of Bodrum, the development blends with its surrounding contexts using locally sourced material, stone from the site and indigenous landscaping. 

建筑的体量不是表现为景观中视觉上占主导地位的白色立方体,而是通过材料来分解整体形式的视觉冲击力。设计包括强烈的直线形式,精心比例,创造一个整体和谐的审美。种植屋顶和大块石墙提高了能源效率,减少了噪音传递和适度的热增益。

Rather than expressing the forms as visually dominant white cubes in the landscape, the buildings’ masses are articulated by materials to break down the visual impact of the overall form. The design comprises strong rectilinear forms, carefully proportioned to create an overall harmonious aesthetic. The planted roof and mass stone walls improve energy efficiency, reduce noise transfer and moderate heat gain. 

无缝的室内外生活关系将体验从后挡土墙延伸到最远的前甲板。每栋别墅的独特设计都考虑到了对当地气候的响应;一些在起居区前面有主要的室外空间和游泳池,另一些在后面有私人庭院以躲避北风。客厅通向一系列室外露台,这些露台沿着场地的自然地形向下延伸,创造出与自然融为一体、充分利用景观的私密室外空间

The seamless indoor-outdoor living relationship extends the experience from the rear retaining walls to the furthest front deck. Each villa is uniquely designed with the response to regional climate in mind; some with the primary outdoor space and pool in front of the living area, others at the back with private courtyards sheltered from northern winds. The living room opens out onto a series of outdoor terraces that tumble down the landscape, following the natural topography of the site, creating intimate outdoor spaces that integrate with nature and capitalize on views. 

私人半岛还向居民介绍了赤脚奢华的概念,并提供远离人群的与世隔绝的生活方式。开发项目还包括一个僻静的沙滩、阳光露台、社区游泳池、可游泳的天然池塘、儿童俱乐部、餐厅、健身中心、住宅礼宾部和俱乐部会所,以及业主休息室、水疗中心、媒体和商务房设施.

The private peninsula also introduces the concept of barefoot luxury to its residents and offers an isolated lifestyle that is far from the crowd. The development also includes a secluded sand beach, sun terraces, a community pool, a swimmable natural pond, kids club, restaurant, fitness centre, residence concierge and clubhouse with an owner’s lounge, spa, media and business room facilities. 


 相关阅读